Då är vi i mål efter dagens genomförande av AXA Ski Marathon på Lugnet i Falun. Börjar med att gratulera dagens segrare, den starke Fredrik ”Bysse” Byström som tog hem segern efter en hård spurtuppgörelse.

För min egen del så är dagens positiva del att kroppen känns bra, fick iallafall den känslan inledningsvis av loppet. Tyvärr spolierades mina chansen att vara med i loppet som jag önskat då jag fastnade i ett nät i en kurva på banan efter ca 1,5-2 km. Det blev riktigt trångt och det tog tvärstopp!

Jag lyckades tillslut få loss staven och kunde köra vidare, fokus blev till en början att hitta en bra rytm igen och försöka ta mig tillbaka till klungan. Jag närmade mig men dock  blev avståndet lite för stort. Fick hitta en fart som jag kunde hålla loppet igenom och det blev till stora delar en ensamresa. Väl i mål blev det en 14.e plats!

Känner att oturen varit med lite på de två första långloppen nu, med kraschen i Livigno och att man fastnade i ”fiskenätet” idag!

Nu tar vi sikte på kommande lopp… och då ska vi hoppas på att turen är med!Jag ser detta som ett riktigt bra träningspass vilket var ett av syftena och känner att kroppen kunde mer idag. Här kan ni se resultat från dagen, klicka här!  

/Rikard
Tynell Activity