Hejsan!

Fight for Vasan 2018 är nu genomförd och för fjärde året i rad har vi kört denna helgen. Det är en helt fantastik helg att få vara med på som ledare. Att under tre dagar sporra och sprida träningskunskap till ett gäng som gillar att hålla igång och utmana sig själv är grymt roligt och motiverande.

Vi startade i Torsdags med middag och ett teoripass med tränaren Mattias Nilsson som är med i det svenska skidlandslaget. Han är där tränare och coach i en av deras träningsgrupper/utvecklingslag. Mattias var på plats och pratade Stakteknik och dess grunder för en effektivare och snabbare åkning.

Träningshelgen öppnade vi sedan upp på fredagen med ett stakpass på förmiddagen där fokus låg på teknik och överkroppsstyrka under två timmar. Under eftermiddagen bytte vi sedan ut rullskidorna mot springskorna och hoppade ner i den beryktade ”Stora mossen” där myrlöpning stod på programmet. Med ett riktigt fint intervallpass somnade sedan deltagarna gott under kvällen.

Lördagens huvudpass och kanske helgens mest omtalade pass är såklart backintervallerna i Baggbobacken. Detta är en klassiker som såklart ska finnas med på programmet en sådan helg. Här kriga sig alla deltagarna upp för backen utifrån deras egna förutsättningar med en kämparglöd och vilja som får självaste OS-medaljörerna att stanna till.

Här kan du se en film från intervallpasset i Baggbobacken.

Lördagen fortsatte sedan med ett besök av Svenska skidlandslagets damtränar Johan Granath. Johan var på plats och pratade om ett kommande vinter-OS 2018, samt hur en uppladdning för OS ser ut. Även tips och tankar kring hur vi ska tänka i vår träning för att utvecklas. Efter detta var det dags för helgens styrkepass och en skön joggingtur.

Under lördagen körde vi även en frågesport där priset var ett par rullskidor från Elpex. Grattis säger vi till Peter som nu ska nöta rullskidsmil under hösten på nya Elpex Team 610 skidorna.

Helgen avslutades sedan på söndag förmiddag med det klassiska ”hemlängtanpasset”. Vi skjutsade ut alla för att sedan åka rullskidor tillbaka och njuta av naturen. Ett lågintensivt pass som denna gång tog deltagarna runt sjön Runn under tre timmar.

Vi vill passa på att tacka alla som varit med under årets upplaga. Det har varit en riktigt rolig helg. Nu laddar vi för en kommande höstträning och såklart en kommande vintersäsong.

Önskar er alla ett stort lycka till!

Mvh Tynell Activity med coacherna Rikard och Mikael.