Hejsan!

Här kommer en spännande resa och en berättelse om Fabian som för ett år sedan startade upp träningen tillsammans med coachen Rikard Tynell. För knappt en vecka sedan genomförde Fabian världens tuffaste långlopp, 200 km på ett riktigt imponerande sätt. Kanske kan detta skapa din motivation och inspiration, börja din resa hos oss!

Stort grattis till din prestation.
Nu njuter vi av våren, minnena och sedan laddar vi för en kommande sommar och ny vintersäsong.

Fabians egen berättelse och upplevelse av Red Bull Nordensköldsloppet 2016

Sakta men säkert börjar man komma in i det vardagliga livet efter en fantastiskt upplevelse i Jokkmokk!
Efter 2 st Vasalopp & 2 st Öppet spår så var det dags för en ny utmaning. Och varför inte testa Världens tuffaste och längsta skidlopp på 200 km!?
De första 70 km gick bättre än förväntat! Fina snabba spår och vacker natur som inspirerade.
Kom i kontakt med en medtävlande vid namn Rolf Olofsson. Vi låg väldigt lika i fart och hjälptes åt dom första 70 km genom att växeldra.

Sedan kom solen, det blev riktigt varmt och spåren blev mjuka. Här tappade jag rygg på Rolf som såg stark ut!
Här gjorde jag ett riktigt amatörmisstag, jag anpassade inte kläderna jag hade på mig vartefter temperaturen steg. Jag blev orkeslös och orolig för att jag inte skulle klara distansen, fick även krampkänning i ryggslutet.

Nu var det skarpt läge!

Jag stannade till, tog av mig understället, mössan och buffen. Skidade sedan vidare i lugnt tempo och återfick krafterna, var helt enkelt överhettad!
Troligen därför jag fick krampkänningar i ryggen pga låg vätskenivå.

Resten av loppet gick smärtfritt utan några djupa svackor, kände mig stark!
Sista timmarna åkte jag med pannlampa. Var faktiskt mysigt att åka helt själv i skogarna med pannlampa och med musik i öronen. En fantastisk känsla att gå i mål efter 200km, men visst var man slut både fysiskt och mentalt!

All kred till arrangörerna som gjort ett jättejobb med banan. Pga snöbrist på isarna var arrangörerna tvungna att flytta bansträckningen till skogarna. Otroligt att dom hann få till det!
Vi var 330 personer som startade och möttes av 450 funktionärer efter banan. Snacka om att vi blev väl omhändertagna efter banan! Så trevliga och hjälpsamma!

Norrland rules!

Jag har haft hjälp av Rikard Tynell med förberedelserna. Vi har tillsammans genomfört konditionstester och utifrån resultaten och mina mål så har Rikard tagit fram ett träningsprogram.
Är mer än nöjd med samarbetet! Tack vare Rikards expertis så klarade jag, som vanlig amatör, denna tuffa utmaning. Vissa pass har varit väldigt tuffa men absolut nödvändiga.

Kommer framförallt ihåg två av dom tuffaste passen:
1: FYRA timmar stakmaskin i garaget. Tog med kaffetermos och mackor ut till garaget och började passet. Sambon trodde nog att nu är det klippt…..  🙂

2: Körde ett Vasalopp på en 5km slinga med mjuka spår. Nu började även bekantskapskretsen fundera hur det egentligen var ställt!
Båda passen var tuffa fysiskt men framförallt mentalt. Bra träning!

Tack Rikard för all hjälp! Nu siktar vi in oss på 2017 för det här loppet kommer jag anmäla mig till igen!

/Fabian, Coachingadept