IMG_5865En grymt fin, inspirerande och bra träningshelg är genomförd i Falun på Lugnet. Fight for Vasan 2017 avverkades i strålande sol och goda miner… men även lite trötta miner efter backintervaller och myrlöpning, precis som det ska vara!

Vi startade lägerhelgen i torsdags med middag, välkomstträff och teorigenomgång om stakning, kroppens biomekanik och materialets utveckling. En lärorik timme tillsammans med Mattias Nilsson från Dala Sports Academy.

IMG_5788Första träningsdagen fortsatte i teamet stakning där vi under förmiddagen körde teknik och ett distanspass på närmare två timmar. Detta avslutades med lite tröskelintervaller som pricken över i. Eftermiddagen bjöd på strålande sol och blötta fötter då vi hoppade ner i myren och genomförde ett riktigt fint pass med myrlöpning. Likt förmiddagen avslutade vi även här med korta intervaller i lite olika block. En riktigt bra dag som bjöd på en god middag och massage för deltagarna under kvällen.

Dag två gästade vi Bjursås stolthet, Baggbobacken! Iallafall om du ska ha en lång, fin, brant och tuff stigning där kroppen ska få jobba utanför sin komfortzon ett tag. Ett riktigt bra träningspass för deltagarna som besegrade backen fler gånger efter varandra.

Styrka och löpning väntade på eftermiddagen innan det var dags för den där efterlängtade middagen och slutligen en ny kväll med massage av Linnea Lindborg, riktigt duktig!

Den tredje och sista träningsdagen avrundades med en långtur på tre timmar i härlig dalamiljö runt Falun. Vi summerar den tredje upplagan av Fight for Vasan som en träningshelg med guld i kanterna.

Stort grattis till Jörn Lorenzen som plockade hem rullskidorna från Elpex i vår frågetävling och ett stort tack till Elpex, Salomon och AXA som är våra partner till Fight for Vasan 2017.

Nu önskar vi er alla ett stort lycka till inför den kommande höstträningen tills vi ses igen, kanske redan innan snön kommer på plats. Iallafall så besöker Tynell Activity Torsby skidtunnel den 20-23 oktober för en ny träningshelg, läs mer om detta här.

IMG_5815IMG_5888 IMG_5978

 

 

 

 

Mvh Tynell Activity