Hejsan!

Ni har i tidigare inlägg fått läsa om Fabians väg genom Norrland. Även Göran som är får hjälp av Rikard inför sina mål genomförde Nordensköldsloppet.

Förra helgen genomförde Göran världens tuffaste långlopp, 200 km på ett riktigt imponerande sätt. Kanske kan detta skapa din motivation och inspiration, börja din resa hos oss!

Stort grattis till din prestation.
Nu njuter vi av våren, minnena och sedan laddar vi för en kommande sommar och ny vintersäsong.

Görans egen berättelse och upplevelse av Red Bull Nordensköldsloppet 2016

Så kom då dagen som man pratat om med vänner och anhöriga, och funderingarna har varit många. Vilket tempo ska man hålla, hur mycket ska man äta/dricka, hur ska man valla, klädval, storlek på stavtrugor etc..

Starten gick kl. 06.00 på söndag morgon och spåren var blixtrande snabba. Jag bestämde mig för att köra på lite i början eftersom förhållandena var så fina. Mil efter mil avverkades och det kändes förvånansvärt bra. Stämningen i spåret var vänlig och det var inga problem att bli insläppt mitt i en klunga om du frågade.

Efter ca 6 mil fick jag min första svacka. Tankade då ordentligt med energi vid nästa kontroll och fick nya krafter. När ca 7 mil hade avverkats kom solen fram och värmde, vilket gjorde att det gick betydligt tyngre i spåret. Flöt på bra fram till ca 12 mil då nästa svacka infann sig. Ordentligt ”depåstopp” efter 13 mil och jag piggnade till på nytt.

När vi passerade startplatsen igen efter ca 16 mil tog jag ett rejält stopp och fyllde på med energi och fick hjälp att bättra på vallningen. Blev därefter ”oförskämt” pigg och fick säga åt mig själv att inte gå på för hårt, vilket var tur. Strax före 19 mil tröt nämligen krafterna rejält. När vi då hade ett kuperat elljusspår som sista mil så blev det en kamp mot både kropp och knopp. Känslan när man till slut ser målet är obeskrivbar, nästan så att man blev tårögd.

När jag summerar loppet så kan jag konstatera att jag lyckades disponera loppet väldigt bra. Blev omåkt av endast 2 åkare de sista 12 milen. Kontentan av detta var att jag i stort sett fick åka utan ryggar sista 12 milen eftersom de jag kom ikapp oftast åkte för långsamt. Det var ändå en positiv känsla att hela tiden komma ikapp och åka förbi åkare, det gav en hel del energi.

Härligt att få ett kvitto på att den träningen man har lagt ner gav resultat.

Dagarna vi hade i Jokkmokk var fantastiska. Mycket skratt med nya bekantskaper, härlig stämning och bra arrangemang. Jag kommer mer än gärna tillbaka.

Nu tar vi nya tag mot nästa säsong och siktar mot Vasan och Nordensköldsloppet.

/Göran, Coachingadept