Här kommer en kort rapport från Rikard Tynell som du drar igång tävlingssäsongen på allvar!

Läs nedan.

I morgon bär det av mot Europa för fyra helger av tävlande. Det är Visma Ski Classic som fortsätter i Schweiz på lördag. Ett lopp jag har härliga minnen ifrån. 2014 fick jag min internationella seger i La Diagonela… härliga minnen!

Det väntas bli ett lopp över 55 km, så äntligen blir det lite längd på banan samt de 1700 m.ö.h som vi befinner oss på. En enormt fin miljö bland alptopparna. Något jag starkt kan rekommendera att besöka eller delta i ett lopp. Det är även på denna plats som det klassiska skejtloppet Engadin Ski Marathon genomförs på, veckan efter Vasaloppet.

Efter detta race blir jag kvar nere i Europa för att ladda vidare mot Marcialonga som körs helgen efter den 31 jan. Även här verkar det som att vi kommer kunna köra de hela 70 km långa loppet i bl.a. Val di Fiemme-dalen. Ett riktigt härligt lopp i en riktigt mysig miljö.

Efter detta laddar vi vidare för Tyskland och König Ludwig Lauf samt det nya loppet i Italienska Toblac/cortina…. men mer om detta kommer senare.

Mvh Rikard