Mindre än två veckor kvar till Vasaloppet och i torsdags var det dag att träffa Måns som kört igång sin satsning mot En Svensk Klassiker. Vasaloppet 2016 kommer vara först ut innan sedan Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet kommer. Även Vasaloppet 2017 kommer vara en möjlighet att räkna med i denna klassiker så årets Vasalopp kommer handla om att skaffa sig värdefull erfarenhet.

Den gångna veckan bestod av teknikträning för att lägga fokus på att kunna ödsla så lite energi som möjligt. Måns har valt

Även tröskeltester genomfördes med fokus mot Vätternrundan i sommar.

Även tröskeltester genomfördes med fokus mot Vätternrundan i sommar.

Vasaloppscenter Lugnet som en optimal träningsanläggning inför sin utmaning vilket känns riktigt roligt. Rikard Tynell som är Officiell Vasaloppscoach kommer hjälpa Måns med träningen och förbättra skidåkningen inför sina Vasaloppet samt ge tips och träningsråd inför ett kommande Lidingölopp.

Se reportage i SVT här
Läs om Måns resa på hans blogg här

Inför Vättern och Vansbrosimningen kommer Måns också att få hjälp av cykelisten Fredrik Eriksson (Toppfysik) samt triathleten Joakim Bergren (JoFree Sport). Alla vi är en del av Vasaloppscenter Lugnet

Rikard
– Detta ska bli grymt skoj och jag tror stenhårt på Måns att han kommer fixa sina utmaningar. Med bra träning, fokus och vilja kommer detta gå galant.

Både Rikard och Måns står på startlinjen nästa söndag, så nu håller vi tummarna för en riktigt fin skidfest.

 

Mvh Tynell Activity