Hejsan!

Vi har närmat oss sommaren med stormsteg och vi är snart i juni månad. Vi hoppas nu på en riktigt fin inledning med sol och härliga träningsdagar.

Vi startade igår igång träningssommaren med en rullskiddag på Vasaloppscenter Lugnet där vi hade fullt fokus på att ge tips och feedback med teknik och träning. Det blev en riktigt lyckad dag, tur med väder och två bra träningspass med grundläggande kunskap om bromsteknik, koordination, balans och hantering av rullskidor som kurvtagning och riktningsförändringar. Detta övergick sedan till teknikträning och överkroppsträning med fokus på stakteknik. Allt avslutades sedan med lite styrketräning!

En bra dag som kan ge exempel på hur ett träningspass kan läggas upp på rullskidor!

Vi tar nu sikte mot vår kommande träningsgrupp för sommaren 2016… vill du vara med oss under onsdagarna och bygga din grund oavsett nivå? Läs mer om vår träningsgrupp med start den 29 juni här. 

Eftersom vi närmar oss sommaren så tänkte vi även här ge några allmänna tips att tänkte på när det gäller planering av träning, samt genomförande av träningen.

  • Tänk på att ha en variation i både intensitet och aktivitet. Dvs. att träningen inte blir ensidig. Styr utifrån låg- och högintensiv belastning på passen.
  • Att variera aktivitet gör träningen både roligare och mer motiverande, samt förebyggande för skador.
  • Ett lågintensivt pass är oftast på en lägre belastning än vad du tror… kolla vart du har din zon medhjälp av ett tröskeltest. Eller varför inte kolla din utveckling?!
  • Beroende på hur mycket du tränar och vad du har för förutsättningar så bör också träningens innehåll styras efter detta. Antal distanspass, intervallpass och utförande av intervallpassen.
  • Vissa delar av kroppen ”vet vad du tränar” och behöver därför grenspecifik träning. Andra muskler som hjärtat vet inte vad du tränar och kan därför tränas på flera sätt, vad är optimalt för dig?

Testa dig hos oss i vår och under sommaren, läs mer på länken nedan. Vi kan samtidigt hjälpa dig med program, råd och tips!

Vill du få hjälp med din träning? Här har vi coaching och träningsplanering  

Mvh Tynell Activity